Evlerinde klimalı hayat istemeyenler bile teslim oldu, klimacılara koştu.
              Evlerinde klimalı hayat istemeyenler bile teslim oldu, klimacılara koştu. Çünkü yaşadığımız kapalı ortamlarda nemin yüzde 30-60, sıcaklığın 20-27 derece aralığında olması gerekiyor. Bu ideal rakamlar konfor bölgesi yaratıyor. Dışına çıkıldığında rahatsız edici oluyor. Konfor bölgeleri yaratmanın yolu da klima kullanmaktan geçiyor. İşte klima alırken ve kullanırken aklınızda bulunması gerekenler.

            Öncelikle hangi tipte klima alacağınıza karar verin. En yaygın olarak kullanılan modeller split klimalar. Bu modeller genelde iç ve dış üniteden oluşuyor. Birçok üniteden oluşan multi-split modelleride var.

      Bütün evi tek bir ürünle serinletmeyi düşünenler için merkezi modeller var. Fakat uygulamaları split modeller kadar kolay ve ucuz değil. Bir klimanın büyük olması daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Çünkü mekanı homojen biçimde soğutamıyor. Sabit hızda çalışıp az dur kalk yapan küçük bir klima, sık sık çalışıp duran büyük bir klimadan daha verimli.

            Klima seçerken ilk kriter odanın boyutu. Metrekare başına 200-250 Btu klima gücü gerekli. Diğer faktörler tavan yüksekliği, yerel iklim, güneş gölge durumu, yön, pencere boyutları ve cinsi, duvarların yalıtım durumu, içerideki kişi sayısı ve içeride mevcut ısı üreten cihazlar. Bu karışık seçimin uzman mühendisin yardımıyla yapılması gerekiyor.

           Son yıllarda daha az elektrik harcayarak daha çok alanı soğutup ısıtabilen ürünler ön plana çıktı.Yeni modeller yüksek kalitedeki filtreleriyle ortamdaki havanın daha temiz olmasını sağlıyor. Filtrelerin bazıları sigara dumanını yok etmeye yararken, bazıları zararlı partiküllere son vererek bakterileri öldürüyor.Antibakteriyal filtrelerin sökülen ve yıkanarak yeniden takılabilen özellikte olmasına dikkat etmek gerekiyor. Otomatik sıcaklık kontrolü olanlar arzu edilen sıcaklık derecesi elde edilene kadar çalışıyor, iç ortamdaki ısıyı da sabit tutuyor. Hava yönlendirme kanatçıkları havayı sağa sola, aşağı yukarı homojen biçimde dağıtıyor. Bu dağıtım sayesinde serin hava bir yere yoğunlaşmıyor ve hastalıklar önleniyor. Ürününüzün çalışırken ses çıkarmıyor olmasına dikkat etmek gerekiyor. Kolay anlaşılır uzaktan kumandalar, ürün özelliklerinin daha rahat kullanılmasını sağlıyor. Zaman ayarlı açma kapama sayesinde de eve dönüş saatlerinizde sizi serin hava karşılayabiliyor.

           Verimin yüksekliğini COP, EER gibi kısaltmalarla gösterilen sayının yüksekliğinden veya A, B, C, D, E, F gibi harflerle belirtilen enerji verimliliği sınıfından anlayabilirsiniz.

           Elektrik sisteminizin, klimanın elektrik ihtiyacını karşılayacak kapasitede olduğunu kontrol etmeniz çok önemli. Kullanılan gazın ozon tabakasına zarar vermeyip çevreye duyarlı olmasına da dikkat edin.


    Anasayfa | Hakkımızda | Ürünler | Ücretsiz Keşif | Teknik Bilgi | Kampanyalar | İletişim


    Günay Enerji sistemleri Limited Şirketi
    Adres : Burak Reis Cd. No: 112 Çamdibi Bornova / İzmir
    Tel & Fax : 0232 461 74 25 info@gunayenerji.com
    Web Tasarımı Deltawebsistem